Alles over geheugenkaarten van Samsung

Geheugenkaarten

Schaatsers volgen op de voet

De DJI Mini 2 is geschikt om allerlei sporten te filmen op de Olympische Winterspelen.

Onze Oranje toppers gaan onze eer weer verdedigen op een van onze topsporten, namelijk schaatsen! De Olympische Winterspelen in Beijing zijn weer een moment voor ons om onszelf als land te bewijzen. Deze prestaties wil je natuurlijk te voet volgen. Op de tribune kun je helaas de race maar vanaf een hoek zien, maar als je een drone hebt kunt je deze de hele race vastleggen op je geheugenkaart! Als je Ireen Wüst haar nieuwe record op de voet wilt volgen kun je het best kiezen voor de DJI Mini 2. Met zijn kleine formaat is hij makkelijk mee te nemen de hal in en zijn specificaties zijn ook niet mis! Namelijk:

Aantal propellers4
Aantal gimbal assen3
Maximale snelheid16m/s
Maximale stijg/daal snelheid5m/s, 3,5/ms
Camera resolutie12 MP
FilmkwaliteitFull HD, 2720×1530, 4K
Max video bitrate100 MB/s
Opslag8 GB
Externe opslagMicro SD tot 256 GB

Wil je ook een ander artikel lezen dat gericht is op andere sporten van de Olympische Winterspelen? Lees dan ook deze blogtekst.

De ploeg achtervolgen tijdens de ploegenachtervolging

Voor het filmen van de ploegenachtervolging op de Olympische Winterspelen kan de drone DJI Mini 2 met een geheugenkaart worden gebruikt.

Onze Hollandse schaatsers halen hele hoge snelheden. Om dit bij te houden is er dan ook echt een snelle drone nodig. De DJI Mini 2 haalt met zijn compacte formaat snelheid tot wel 16m/s! Dit is gemeten in een windstille situatie op zeeniveau. Door de hoge snelheden en de mogelijkheid om in 4K te filmen is het wel belang dat er gekozen wordt voor een micro SD kaart met een hoge schrijfsnelheid. Een hoge schrijfsnelheid houdt in hoeveel MB een geheugenkaart van de camera op het micro SD kaart kan krijgen per seconde. Als er meer MB gefilmd wordt dan dat er op het micro SD kaart geschreven kan worden kunnen er beelden verloren gaan en zal de video schokken of materiaal ontbreken. Het is daarom verstandig om voor een snelle micro SD kaart van bijvoorbeeld SanDisk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de SanDisk Extreme micro SD. Deze geheugenkaart wordt ook aangeraden door DJI zelf. Onder hun aanbevelingen valt ook een micro SD kaart van Samsung, namelijk de  Samsung Evo Plus micro SD.

Niet alleen de Hollanders zetten records

Met het gebruik van de drone DJI Mini 2 is een micro SD kaart van bijvoorbeeld het merk Samsung noodzakelijk. Alle beelden kunnen hierdoor worden opgeslagen op deze geheugenkaart.

Onze schaatsers zullen ongetwijfeld weer nieuwe records zetten op de Olympische Winterspelen. De DJI Mini 2 zet echter ook records. Met zijn kleine formaat en lichte gewicht is er geen betere compagnon om mee te nemen. Ze wegen gemiddeld 242 gram en de bijgevoegde accessoires zoals micro SD kaarten zijn hierbij verwaarloosbaar. Uitgevouwen met de propellers is die ook maar 245x289x56mm (LxBxH). Ook kan de drone 31 minuten lang vliegen. Dit is gemeten bij 4.7m/s snelheid in een windvrije omgeving. Dit is lang genoeg om je micro SD kaart te vullen met prachtige beelden!

Blijf up to date!

De drone DJI Mini 2 bevat nieuwe technologieën. In de toekomst zullen de nieuwe modellen een micro SD kaart met een grotere capaciteit kunnen verwerken.

De eerdergenoemde specificaties zijn getest in een open omgeving zonder verstoringen. Je kunt er dus beter niet van uit gaan dat de DJI Mini 2 de maximaal benoemde tijden haalt. Houd in de tussentijd goed de drone in de gaten. De maximale vliegafstand is bijvoorbeeld gemeten in een vlucht die constant één kant op ging. Huidige updates of updates die zich voor doen in de toekomst kunnen de performance van de drone verbeteren. Wellicht kan er na een update in de toekomst ook een micro SD kaart met een grotere capaciteit geplaatst worden.

Wetten en reguleringen

Let op met het gebruik van een drone. Niet overal mag er gevlogen worden en dus beelden worden gemaakt en opgeslagen op jouw geheugenkaart.

Wees er wel van bewust dat er niet overal gevlogen mag worden met drones. Ook is de 5.8 GHz frequentieband in sommige landen verboden. Er wordt dan aangeraden om gebruik te maken van de 2.4 GHz functie. Dit is het geval bij landen zoals Japan, Rusland, Kazachstan, Israël en Oekraïne.

Geef een reactie