Alles over geheugenkaarten van Samsung

Drones

Xiro Xplorer 4K – Een weerwoord tegen DJI?

De Xiro Xplorer 4K drone in actie waarbij alle beelden gemakkelijk op jouw micro SD kaart worden opgeslagen.

Begin 2017 was de Xiro Xplorer 4K een feit. De eerste 4K drone van Xiro. Naast het feit dat deze drone 4K video ondersteunt, is hij ook een stuk voordeliger dan de nieuwste modellen van grootmacht DJI. De Xiro Xplorer 4K ziet er veelbelovend uit. Maar is dit wellicht te mooi om waar te zijn? We nemen de Xplorer 4K onder de loep en zullen de drone vergelijken met vergelijkbare modellen van DJI. Kan Xiro mee met DJI ondanks het kleinere prijskaartje, of leveren ze in op belangrijke specificaties? Ook is het belangrijk om te achterhalen welke geheugenkaarten goed geschikt zijn voor deze drone. Je wilt immers het maximale uit je drone halen!

  • 4K 24FPS / Full HD 1080p 120FPS
  • 12MP sensor
  • Maximale hoogte: 120m
  • Maximale afstand van console: 1200m
  • Maximale vluchttijd: 20 minuten
  • Gewicht: 1400 gram incl. batterij
  • Intuïtieve app voor besturing en bewerking

Wil je ook lezen welke drone geschikt is voor het filmen van avonturen op wintersport of de Olympische Winterspelen? Lees dan ook vooral een andere blogtekst!

Vliegen met de Xiro Xplorer 4K inclusief micro SD kaart

De Xiro Xplorer 4K drone in combinatie met de Samsung micro SD kaart is goud waard. Zo kun je alle momenten goed vastleggen op jouw geheugenkaart!

We beginnen met een klapper. Vliegen met de Xiro Xplorer 4K is een hele fijne, veilige ervaring. Drones zijn niet goedkoop. Zeker als beginnend dronepiloot is het eng om de drone met camera en al uit het zicht te raken. De vernieuwde vluchttechnologie van Xiro maakt dit een heel stuk prettiger. De controller is zeer ergonomisch en beschikt over allerlei functies die het vliegen een stuk gemakkelijker maken, zoals een auto-return feature waarbij de drone zijn weg terug naar jou vindt en een auto-takeoff en auto-landing knop waarmee je de drone niet zelf hoeft te landen.

Verder kun je de Xplorer 4K ook zonder camera op pad sturen. Zo kun je als beginnend piloot eerst even het gevoel opbouwen voordat je de drone inclusief camera en micro SD kaart de wijde wereld instuurt.
De app van Xiro is gemakkelijk te installeren en te koppelen aan je drone. Vervolgens kun je je smartphone gebruiken om door de ogen van je drone te kijken in 720p.

Film en fotografie op jouw micro SD kaart!

Bewaar alle mooie foto's en video's die je hebt gemaakt met de Xiro Xplorer 4K drone op jouw micro SD kaart!

Het is heel belangrijk dat een drone fijn en veilig vliegt. Maar minstens zo belangrijk is het resultaat van een vliegsessie. De specificaties van de Xiro Xplorer 4K liegen er niet om. Maar bij drones komt er natuurlijk wel iets meer bij kijken dan de specificaties op papier.
Hoewel de drone zelfs bij wind erg stabiel vliegt, is het beeld niet altijd even stabiel. Ondanks het stabilisatiesysteem met 3 assen is het beeld doorgaans net niet perfect. En dat is ontzettend jammer. Zeker gezien het feit dat de camera zelf absoluut mooie beelden maakt. Vergelijken wij het onbewerkte resultaat vanaf de micro SD kaart, dan zie je dat een vergelijkbare DJI drone een stuk stabieler is en hierdoor een nog mooier resultaat levert, met name qua video.

Het is voor 4K video belangrijk een snelle micro SD kaart te gebruiken. Wij raden hiervoor dan ook de nieuwe Samsung Pro Plus micro SD kaarten aan. Deze kaarten zijn met 160MB/s lees- en 120MB/s schrijfsnelheid de ultieme kaart voor 4K video en hoge resolutie fotografie met drones.

De vergelijking: Xiro of DJI?

De DJI drones en van Xiro zijn flinke tegenstanders van elkaar. Bepaal zelf welke jij wilt met de juiste micro SD kaart om alle momenten vast te leggen!

Laten we vooropstellen dat de Xiro Xplorer 4K flink voordeliger is dan DJI tegenhangers. DJI drones zijn immers niet goedkoop. Hoewel de Xplorer 4K goedkoper is, blijft een drone echter een flinke investering. Als je op zoek bent naar een drone waarmee je prachtige foto’s kunt maken en bij video-opnames niet eens merkt dat het apparaat vliegt of zweeft, zijn wij van mening dat je toch beter voor een duurdere DJI drone kunt gaan. Ondanks het feit dat video-opname tegenvalt is de Xiro Xplorer 4K een prachtige budget drone voor de beginnende dronepiloot.

Geef een reactie