Alles over geheugenkaarten van Samsung

Drones, Geheugenkaarten

Met jouw drone een onvergetelijke reis maken!

Met een drone en geheugenkaart kan je de mooiste beelden maken van jouw vakantie!

Er is steeds meer vraag naar drones, voor zowel zakelijk als privé gebruik. Zo worden tegenwoordig ook drones gebruikt in het leger om zo de kansen en bedreigingen waar te nemen. Hiernaast kunnen bedrijven er ook hun voordelen uithalen. Er kunnen mooie reclames mee worden opgenomen of informatieve video’s mee worden gemaakt. Deze video’s worden dan op een micro SD kaart opgeslagen. Al met al is dit een product dat tegenwoordig bij iedereen bekend is. Drones zijn de zogenaamde “vogels met camera”. Dit komt doordat je met een drone bijna overal mag en kan vliegen. Hierdoor kun je de mooiste uitzichten waarnemen, wat je zonder drone en geheugenkaart niet kan.

Deze blog gaat in op het maken van een onvergetelijke reis met een drone. Hierbij staat het maken van spectaculaire beelden met de drone voor op jouw geheugenkaart centraal. Een drone bevat allerlei functies, zo kun je vaak zowel foto’s als video’s maken. Deze beelden worden dan automatisch opgeslagen op de geheugenkaart, vaak een micro SD kaart.

De mooiste bestemmingen om op jouw geheugenkaart vast te leggen

Alaska is een prachtige bestemming om de mooiste beelden te maken met jouw drone op jouw geheugenkaart. De micro SD kaart zal alle foto's en video's veilig opslaan.

Er zijn ontzettend veel plekken waar je prachtige beelden kan schieten. Echter hangt dit natuurlijk geheel af van jouw budget. Heb je liever een vakantie dichtbij huis? Overweeg dan zeker de volgende bestemmingen! Dit belooft prachtige beelden op te leveren voor op jouw geheugenkaart, ofwel micro SD kaart:

  1. Noorwegen. Dit is het walhalla voor luchtfotografie. De omgeving van Noorwegen kent vele mooie natuurgebieden. Veel gebergten, mooie rivieren en meren en prachtige bossen. Hiernaast wachten ook de meest verbluffende fjorden ter wereld om van bovenaf te worden vastgelegd. De zomerdagen zijn lang, dit komt doordat de zon nauwelijks onder gaat. Hierdoor heb je voldoende belichting om de mooiste beelden te maken. Om deze dronebeelden veilig op te slaan, is het gebruik van een micro SD kaart noodzakelijk.
  2. Alaska. Dit is een heel stuk verder dan Noorwegen. Zoals eerder gezegd hangt de bestemming geheel af van het budget. Alaska blinkt hierbij uit. Deze grote wildernis van Noord Amerika kent natuurgebieden die vaak groter zijn dan de meeste landen zelf. Tijdens jouw drone reis, van vaak 30 minuten, zal je van alles tegenkomen wat jij zoekt. Bossen, afgelegen meren, wilde dieren en bergen zul je vastleggen op jouw geheugenkaart. Alaska is ontzettend rustig, verlaten en prachtig, ofwel een perfecte locatie om jouw droom reis met drone te realiseren.

Waar moet je allemaal op letten met het gebruik van een drone?

Voor het gebruik van een drone is een geheugenkaart noodzakelijk. Een micro SD kaart van Samsung is een goede optie hiervoor.

Het vliegen met een drone kent vele wetgevingen, regels en vergunningen. Je kunt helaas niet zomaar overal en altijd vliegen met jouw drone. De regels en wetgevingen verschillen per type drone, wat gebaseerd is op het gewicht. Voor informatie hierover verwijs ik je graag naar andere artikelen. Twee regels die voor alle drones gelden zijn: Vlieg nooit dichtbij mensen en vlieg nooit in het donker.

Ten slotte een tip betreft de geheugenkaarten waar ik het over heb gehad. Om alle beelden op te kunnen slaan is een geheugenkaart noodzakelijk. Hierdoor ben je verzekerd dat er geen beelden verloren gaan doordat de opslag vol is. Hier ga ik in de volgende alinea dieper op in.

De beste geheugenkaart voor jouw drone

Een geheugenkaart is noodzakelijk voor een drone om de beelden op te slaan. Een micro SD kaart van SanDisk of Samsung zijn aan te raden.

De juiste geheugenkaart voor jouw drone is uiterst belangrijk. Het type geheugenkaart dat in bijna alle drones wordt gebruikt is een micro SD kaart. Deze geheugenkaart heeft het formaat van een pinknagel, erg fragiel dus. Voor de drones adviseer ik de SanDisk Extreme Pro micro SD kaart of de Samsung Evo Plus micro SD kaart. Beide micro SD kaarten beschikken over een hoge leessnelheid en zijn te koop in meerdere opslagcapaciteiten. Voor de opslagcapaciteit adviseer ik je om in de gebruikshandleiding te kijken wat jouw drone maximaal aan kan. Over het algemeen adviseer ik je om een micro SD kaart met 128GB of 256GB aan opslag te kiezen. In de tabel hieronder is weergegeven hoeveel foto’s en minuten je kunt filmen.

 128GB256GB
Aantal foto’s36.62073.240
Filmduur1280 minuten2560 minuten

Om alle beelden terug te kunnen kijken van jouw micro SD kaart wordt er gebruik gemaakt van een kaartlezer. Hiermee worden alle beelden getransporteerd van de geheugenkaart naar jouw computer of laptop.

Geef een reactie