Alles over geheugenkaarten van Samsung

Concerten

Een bekende artiest worden: Hoe word je dit?

Man wil een bekende artiest worden

Je bent net begonnen met muziek maken, maar je wilt hier ook bekend mee worden. Je ziet jezelf al spelen in volle stadions en concertzalen en hoopt hit na hit te scoren en je wil een bekende artiest worden. Om dit te bereiken zul je eerst heel veel moeten oefenen en onderscheidend moeten zijn. Alleen dan zul je opgemerkt worden. Echter weet je niet hoe je dit moet aanpakken, aangezien er al zoveel artiesten zijn. Hoe pak je dit dan aan? Hoe zorg je voor je bekendheid en hoe word je opgemerkt door muziekscouts en radio DJ’s?

Talentenjachten

Vrouw doet mee aan talentenjacht want ze wil een bekende artiest worden.

Dit is de snelste weg naar bekendheid. Zodra je met The Voice of Holland, X-Factor of Idols meedoet, zul je snel landelijke bekendheid krijgen. Als je echt ver komt, zal een platencontract snel voor je klaarliggen. Het enige probleem is, dat dit wel een contract is waar je mogelijk lang aan vast zit. Echter kun je hier wel muziek mee maken. Schrijf je dus snel in voor deze talentenjachten, zodat je snel landelijke bekendheid zult krijgen. Ook als je dus niet ver komt of zelfs de audities niet overleeft, zul je bekendheid krijgen. Op deze manier krijg je snel landelijke aandacht en heb je de kans dat iemand anders je opmerkt en kun je hier wellicht een contract krijgen. Als je hier aan meedoet, zoek dan een goed nummer uit wat je goed kunt spelen. Oefen dit goed, maar zorg ook dat er iets van jezelf in zit en je niet puur het nummer naspeelt. Op deze manier heb je de grootste kans om opgemerkt te worden.

YouTube

Man wil een bekende artiest worden.

We kennen allemaal het verhaal van Davina Michelle. Ze had een YouTube-kanaal waar zij verschillende nummers coverde. Hier deed ze ook een nummer van Pink. Dit vond Pink vervolgens zo goed, dat zij dit zelf deelde. De rest is geschiedenis. Davina Michelle kreeg landelijke bekendheid en kon zo makkelijk haar nummers maken. Jij kan dit ook doen en een bekende artiest worden! Schaf een goede camera met een geheugenkaart aan. Hier kan je bijvoorbeeld een Samsung micro SD kaart voor nemen, maar je kunt ook voor een ander merk kiezen. Oefen vervolgens veel op bekende nummers en speel deze voor de camera. Bewerk de video en zet deze op YouTube. Zorg er ook voor dat je actief bent op Facebook en Instagram, zodat je hier je volgers kunt wijzen op alle nummers. Als je geluk hebt, word ook jij opgemerkt en zul je makkelijk een contract krijgen en een bekende artiest worden. Dit zou zomaar eens de stap kunnen zijn naar het grote podium.

Open podium

Band wil bekend worden dus doet mee aan een open podium

Om je talent te tonen aan het grote publiek, kun je ook meedoen aan een open podium. Dit zijn avonden in kleine zaaltjes, waar iedereen zich voor in kan schrijven. Hier kan lokaal talent zijn of haar kunsten vertonen aan het grote publiek en als je geluk hebt, ziet een muziekscout je en biedt je een contract aan. Er zal overigens weinig publiek zijn, maar je zult ergens moeten beginnen. Als je dit doet, zorg dan dat je je eigen nummers hebt, want nieuwe nummers doen het altijd beter dan covers. Daarnaast zul je er ook vanuit moeten gaan dat je weinig speeltijd hebt. Zorg dus dat je echt je moment pakt en dat je ook geniet van dit moment. Misschien is dit wel je cruciale stap naar de top en bekendheid, dus pak dit goed aan!

Geef een reactie