Alles over geheugenkaarten van Samsung

Geheugenkaarten

Het juiste type geheugenkaart kiezen. Hoe doe je dit?

Kind maakt een foto met een geheugenkaart

Je hebt een nieuwe camera, maar je wil de juiste geheugenkaart kiezen. Er zijn echter veel dingen om rekening mee te houden, als je het juiste type geheugen koopt. Zo is de snelheid natuurlijk van belang. Ook moet je weten welke capaciteit je kunt nemen. Verder is het handig om te weten welke aansluiting je hebt en zijn er veel lastige termen bij het zoeken naar het juiste type geheugen. Daarnaast zijn er veel typen geheugenkaarten. Zo kan het zijn dat je een SD kaart of een micro SD kaart nodig hebt, maar je zou ook een Compact Flash Card of XQD-kaart nodig kunnen hebben. Wij leggen uit welke geheugenkaart je nodig hebt en wat de specificaties en voordelen van deze kaarten zijn.

Wil je ook lezen hoe je met een geheugenkaart optimaal kan genieten op een concert? Lees dan ook vooral het artikel hierover!

Micro SD kaart

Iemand maakt een foto met een smartphone en micro SD kaart. Zoals de SanDisk Extreme Pro micro SD kaart of de Samsung EVO Plus micro SD kaart.

Heb je een smartphone of een action cam? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een micro SD kaart nodig. Micro SD kaarten zijn kleine geheugenkaarten die voor deze toepassing te gebruiken zijn. Verder is een micro SD kaart erg fragiel, waardoor je goed moet uitkijken dat deze breekt. Vaak zit er namelijk geen garantie meer op geheugenkaarten als er externe schade ontstaat. Kijk ook goed uit bij het uitpakken want ook hierbij kunnen geheugenkaarten breken. Het is daarnaast aan te raden goed uit te zoeken welke snelheid je nodig hebt. Als je de kaart puur voor opslag gebruikt, kun je ook gewoon een langzame kaart gebruiken. Als je echt foto’s gat maken en 4K wilt filmen, is het aan te raden om een snelle kaart te nemen. Dit is vooral aan te raden bij action cams. Verder zijn micro SD kaarten ook te gebruiken als SD kaart. Dit kan je doen door de geheugenkaart in een adapter te doen. Via deze adapter kan je de kaart gebruiken als SD kaart. De adapter is alleen een omvormer, waardoor deze in de toepassing past. De adapter zorgt er niet voor dat de snelheid van de kaart verandert.

SD kaart

Iemand kan foto's maken met de juiste geheugenkaarten. Dit kan bijvoorbeeld een SD kaart of micro SD kaart zijn.

Heb je een spiegelreflex- compact-, systeem- of videocamera? Dan is de kans aanwezig dat je een SD kaart nodig hebt. Een SD kaart is een grotere versie van een micro SD kaart. Vergis je dus niet. Een SD kaart gaat namelijk niet passen in een micro SD slot en zal dus ook niet werken. Verder is ook hier aan te raden uit te zoeken welke snelheid en welke capaciteit je nodig hebt. Zoek allereerst uit hoeveel gigabyte je toepassing maximaal aan kan. Verder is het weer aan te raden om uit te zoeken welke snelheid je nodig hebt. Als je alleen in HD schiet, kun je best een langzamere kaart nemen. Wil je weer in 4K schieten, dan zul je wel een snellere kaart nodig hebben. Verder is een SD kaart handig, aangezien veel PC’s een SD slot hebben. Zo kun je je foto’s makkelijk in je PC uitlezen, maar deze ook als extra opslag gebruiken.

Compact Flash Card

Fotograaf maakt foto met juiste geheugenkaart zoals een micro SD kaart of SD kaart.

Heb je een spiegelreflex- compact-, systeem- of videocamera? Dan kan het ook zomaar zo zijn dat je een Compact Flash Card nodig hebt. Deze kaarten zijn qua formaat groter dan SD kaarten. Verder zijn deze kaarten over het algemeen ook sneller. Hiermee kun je dus betere kwaliteit filmen en fotograferen. Verder is de kans groot dat je camera zowel een SD kaart slot als een Compact Flash Card slot heeft. Zo kun je beide kaarten dus gebruiken voor je toepassing. Zoek ook hier weer uit welke capaciteit en snelheid je nodig hebt.

Geef een reactie